Mühendislik Günü 2022 Sıkça Sorulan Sorular

Uygun bir poster nasıl oluşturulur?

• Yarışma için iki tip poster uygundur. Lisans Araştırması kategorisi için, şu anda bir mühendislik bölümü lisans öğrencisi olan en az bir ekip üyesi (sunum yapan yazar) bulunmalıdır. Ekip, diğer lisans ve/veya lisansüstü öğrencilerini ve öğretim üyelerini içerebilir. Lisans Tasarımı için, 2021 Güz ve/veya 2022 Bahar döneminde yürütülen projelerin posterleri sunulabilir.

Uygun poster boyutu nedir?

• Posterler dikey yönde standart A0 boyutlarında (841x1189 mm) olmalıdır. Afiş panelleri yatay posterlere yer veremez.

Çalışma modelleri / tanıtımlarına izin var mı? Sunum için herhangi bir ekipman sağlanacak mı?

• Öğrenciler, projeleriyle ilgili çalışma modellerini dizüstü bilgisayar, tablet vb. kullanarak gösterebilirler. Gerekirse, masa ve elektrik bağlantıları sağlanacaktır.

Posterler nasıl değerlendirilir?

• Lisans Araştırma ve Lisans Tasarım projeleri için afişler, sunum yapanların dışındaki bölümlerden üç öğretim üyesi tarafından değerlendirilir. Her iki kategori için de posterler görsel netlik, sözlü sunum ve bilimsel katkıya dayanarak değerlendirilir. Teknik derinlik önemli olmakla birlikte, öğrencilere sunumlarının içeriğinin çeşitli disiplinlerden mühendisler tarafından kolayca anlaşılmasını sağlamaları tavsiye edilir.

Poster sunumu sırasında sunum yapanların her zaman posterlerinin yanında olması gerekiyor mu?

• Hakemler afişleri önceden belirlenmiş bir programa göre değerlendirmeyeceklerdir. Bu nedenle, sunulan posterlerin yanında daima en az bir ekip üyesinin bulunması şiddetle tavsiye edilir. Hakemler kendi listelerindeki tüm posterlerin değerlendirilmesinden sorumlu olmakla birlikte, posterlerin değerlendirme sırasında değişiklik yapma esneklikleri olmayabilir.

Poster yarışmalarına katılım prosedürü nedir?

• Her iki kategori için, projeyi / araştırmayı özetleyen en fazla 200 kelimeden oluşan bir özet son başvuru tarihinden önce web sitesine gönderilmelidir. Posterin yarışmaya kabul edilip edilmediğine dair bir bildirim kendilerine iletilecektir.

Posterler nasıl basılacak?

• Öğrenciler, posterlerini yarışma tarihinden önce ilan edilecek olan sözleşmeli kırtasiyeden ücretsiz olarak bastırabileceklerdir.

Mühendislik Yarışması için uygun takım bileşimi nedir?

• Mühendislik Yarışması takımları, dört mühendislik lisans öğrencisinden oluşur. Rekabet edecek aday ekipler arasından seçim yapılırken, disiplinler arası ekiplere (mümkün olduğunca fazla bölümden gelen üyelere sahip) ve bunun yanında cinsiyet eşitliğine öncelik verilerek seçilecektir.

Mühendislik Yarışması ekipleri nasıl değerlendiriliyor?

• Değerlendirme kriterleri Mühendislik Yarışması kitapçığında verilecektir.

Yerine getirilmesi gereken görevler nelerdir?

• Yarışmacılar, Mühendislik Yarışması kitapçığını alana kadar görevler gizli tutulacaktır. Mühendislik Yarışması'nın asıl amacı, sınırlı bir süre içinde kendi çözümlerini ve uygulamalarını yaratmalarıdır.

Mühendislik Yarışması için kuralları nerede bulabilirim?

• Kurallar görevlere bağlı olduğundan, Mühendislik Yarışması kitapçığında yer alacaktır. Etik kuralları ihlal eden davranışlara (hile ve diğer takımlarla işbirliği yapma gibi) izin verilmez.

Mühendislik Yarışması kitapçığı nedir?

• Mühendislik Yarışması başlamadan hemen önce dağıtılan bir kitapçıktır. Mühendislik Yarışması ve gerçekleştirmeniz gereken görevler hakkında ayrıntılı bir açıklama içerir. Ayrıca, Mühendislik Yarışması kurallarını ve değerlendirme kriterlerini de içerir.

Mühendislik Yarışması ne kadar sürecek?

• Yaklaşık beş saat çalışmanıza izin verilecek.

Mühendislik Yarışması sunumu nasıl gerçekleşecek?

• Tasarımların tamamlanmasından sonra, her takım çalışmalarını iki aşamada gösterecektir: tasarım özelliklerini içeren sunumlar ve görevlerin tamamlanması şeklinde olacaktır.